Sticker EDET

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

ListaXS2

ΚΕΦΙΑΠ

kefiap2

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΣΘΕΝΗ

Search REC

ΜΗΤΡΩΟ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Mitroologo1

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Anasfalistoi XS2

ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν, να σπουδάσουν ή να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη σε άλλη χώρα της Ένωσης.

dark blue el-s

 

Υλικό από την ιστοσελίδα του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» το οποίο ασχολείται με την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων.

pedtraumalogo

foodpyramid1

Βρείτε μας στον χάρτη

Xartis



           Η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, κα Έλενα Ροφαέλα, τίμησε εμπράκτως τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτικής 2020 αποστέλλοντας επιστολή και περνώντας η ίδια από όλα τα Νοσηλευτικά Τμήματα του νοσοκομείου, ευχόμενη στην/στον κάθε νοσηλεύτρια/τή Χρόνια Πολλά και τους ευχαρίστησε για το έργο τους και την προσφορά τους, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Το περιεχόμενο της επιστολής που επισυνάπτεται χαρακτηρίζεται ανθρώπινο χωρίς να του λείπει η λογοτεχνική χροιά.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου και δεσμευόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε οι πυλώνες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Παρασκευή Μητράκου - Γεωργίου

Προϊσταμένη Διεύθυνσης

Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ. Ν. Ξάνθης        

 

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 2020

Σήμερα 12 Μαΐου, γιορτάζουμε τη Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών που αποτελεί μια ημερομηνία σύμβολο για το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο αυτό.

Έμελλε η περίοδος αυτή που περνάμε, να είναι από τις πιο δύσκολες στην ανθρωπότητα καθώς αντιμετωπίζουμε τη πανδημία του κορωνοϊού που έχει δοκιμάσει σε απίστευτο βαθμό τις υγειονομικές υποδομές, μα περισσότερο τις ψυχικές και σωματικές αντοχές όλου του προσωπικού.

Φυσικά στο μέτωπο της μάχης μπήκαν από τη πρώτη στιγμή μαζί με τους γιατρούς, οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Ξάνθης. Οι άνθρωποι που εκτός από τις νοσηλευτικές τους υπηρεσίες, είναι αυτοί στους οποίους προστρέχει ο ασθενής για μια ματιά, για ένα συγκαταβατικό βλέμμα, για μια βοήθεια που την έχει ανάγκη όποιος βιώνει μια ασθένεια.

Το έργο και η προσφορά όλων εσάς που ανήκετε στο νοσηλευτικό προσωπικό, είναι απλά αξίες ανεκτίμητες.

Ελπίζουμε κάποτε να αναγνωριστεί το έργο σας, ηθικά αλλά και υλικά, γιατί ήρθε η ώρα οι θεσμικοί φορείς να αντιληφθούν το μέγεθος της συνεισφοράς σας στο σύστημα υγείας αλλά κυρίως στον Άνθρωπο.

Για όλους και για όλες εσάς λοιπόν, τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες…

Που μόλις γυρίσατε σπίτι από μια γεμάτη εφημερία, κάθιδροι και εξουθενωμένοι από μια βάρδια στη κλινική covid-19, στα Επείγοντα ή σε άλλη κλινική,

Που βοηθήσατε να έρθουν μωρά στον κόσμο, που πολλά από αυτά χρειάστηκαν βοήθεια για να πάρουν την πρώτη τους ανάσα,

Που είστε τα μάτια, τα αυτιά και τα χέρια των κλινικών κι έχετε την δυνατότητα να κρίνετε, να θεραπεύετε και να διαχειρίζεστε την ασθένεια,

Που έχετε κρατήσει τα χέρια ασθενών ενώ παίρνουν την τελευταία τους ανάσα,

Που θα χάσετε τα Χριστούγεννα, τα γενέθλια των παιδιών σας και τις παραστάσεις στο σχολείο για να είστε στο καθήκον,

Που έχετε γνώση και εμπειρία να σώζετε ζωές ανθρώπων,

…Για όλους και για όλες εσάς λοιπόν που δίνετε το «Είναι» σας στην προσφορά στο συνάνθρωπο, αξίζουν πολλά χειροκροτήματα και πολλή υπερηφάνεια.

Αποδείξατε σε όλους ότι δεν είστε απλά νοσοκόμοι και νοσοκόμες αλλά κάτι πολύ παραπάνω.

Ήρωες.

Το Νοσοκομείο Ξάνθης και γω προσωπικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για όλα όσα κάνατε και συνεχίζετε να κάνετε για τους ασθενείς που έχουν την ανάγκη μας.

                                                                                                                                 Η Διοικητής

                                                                                                                             Ροφαέλα Έλενα