Sticker EDET

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

ListaXS2

ΚΕΦΙΑΠ

kefiap2

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΣΘΕΝΗ

Search REC

ΜΗΤΡΩΟ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Mitroologo1

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Anasfalistoi XS2

ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν, να σπουδάσουν ή να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη σε άλλη χώρα της Ένωσης.

dark blue el-s

 

Υλικό από την ιστοσελίδα του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» το οποίο ασχολείται με την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων.

pedtraumalogo

foodpyramid1

Βρείτε μας στον χάρτη

Xartis


 ο Αρχική
 ο Οργανόγραμμα

 ο Γραφείο Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό έργο

➭ Επιστημονικό έργο

Πρωτόκολλα

Εργασίες

 ο Εκδηλώσεις - Δράσεις
 ο Ανακοινώσεις

Οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας προγράμματα εκπαίδευσης του προσωπικού στα πλαίσια ολοκληρωμένης και συνεχιζόμενης παροχής νεότερης επιστημονικής πληροφόρησης.

  • Το έτος 2011 εκπονήθηκε πρόγραμμα εκπαίδευσης των μεταφορέων ασθενών του νοσοκομείου μας διάρκειας 2 μηνών, που περιελάμβανε το θεωρητικό και πρακτικό μέρος της εργασίας τους.
  • Το έτος 2012 υλοποιήθηκε πρόγραμμα εκπαίδευσης των Π.Ε. και Τ.Ε. Νοσηλευτών, που πραγματοποιούν γενικές εφημερίες στο νοσοκομείο. Το πρόγραμμα ήταν διάρκειας 60 ωρών.
  • Στις 02-03-2012 διοργανώθηκε εκπαιδευτική ημερίδα στο αμφιθέατρο του Γ.Ν. Ξάνθης με θέμα: «Κατακλίσεις», υποχρεωτικής παρακολούθησης για το νοσηλευτικό προσωπικό με πρακτικό μέρος φροντίδας κατακλίσεων σε ασθενείς, μέσα από real time workshop.
  • Οργανώθηκαν και διεξήχθησαν από το τέως 1ο περιφερειακό τμήμα της Ε.Ν.Ε. στις 11/10/2014 στο αμφιθέατρο του Γ.Ν. Ξάνθης κλινικά φροντιστήρια με θεματολογία:

1. Διαχείριση ασθενή – πρόληψη ατυχημάτων

2. Σακχαρώδης διαβήτης

  • Οργανώθηκε και διεξήχθη, από τις 20-10-2014 έως 05-12-2014 με συχνότητα 3 ημέρες ανά εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή) και ώρα 13:00- 14:00 φροντιστήριο στη «Χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού και υγιεινή χεριών», στόχος του οποίου ήταν η εκπαίδευση του συνόλου του προσωπικού της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και η ετοιμότητά του, για την αντιμετώπιση περιστατικών με μολυσματικές ασθένειες.

Η παρουσίαση του φροντιστηρίου «Χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού και υγιεινή χεριών»

12.PNG 13.PNG 14.PNG 15.PNG 16.PNG

Φωτογραφίες από την εκπαίδευση του προσωπικού

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg

  • Το έτος 2015 καταρτίστηκε πρόγραμμα υλοποίησης ενδοκλινικών μαθημάτων- ανά κλινική, εγκεκριμένο από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Ξάνθης, με θεματολογία εξειδικευμένη στην καθημερινή τους πρακτική, διάρκειας πέντε μηνών, όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΔΟΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΚΛΙΝΙΚΗ - 2015

  • Το έτος 2015 σε συνεργασία με τον υπεύθυνο διαχείρισης αποβλήτων υλοποιήθηκε πρόγραμμα εκπαίδευσης του νοσηλευτικού προσωπικού στις βασικές αρχές διαχείρισης αποβλήτων.
  • Επίσης το έτος 2015 υλοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου διατομεακά μαθήματα, διάρκειας 3 μηνών, με θεματολογία που αφορούσε το σύνολο των νοσηλευτικών τμημάτων. Η θεματολογία εγκρίθηκε από το Επιστημονικό Συμβούλιο και έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΤΟΜΕΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - 2015 

  • Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με την Ομάδα Διάσωσης Ξάνθης και την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Καβάλας, υλοποιεί πρόγραμμα με τίτλο: «Εκπαίδευση στη χρήση Α.Ε.Α. και Βασική Υποστήριξη της ζωής, BLS – AED». Το προσωπικό που παρακολουθεί το εν λόγω σεμινάριο, λαμβάνει σχετική πιστοποίηση.
  • Το έτος 2016, στην κατεύθυνση αναβάθμισης των παρεχόμενων νοσηλευτικών υπηρεσιών και με γνώμονα το συγχρονισμό των κλινικών δεξιοτήτων του προσωπικού με νεότερα επιστημονικά δρώμενα, καταρτίστηκε εκ νέου πρόγραμμα υλοποίησης ενδοκλινικών μαθημάτων- ανά κλινική, εγκεκριμένο από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Ξάνθης, διάρκειας τεσσάρων μηνών, όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΔΟΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΚΛΙΝΙΚΗ - 2016

 

 Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΜΗΤΡΑΚΟΥ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ