Sticker EDET

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

ListaXS2

ΚΕΦΙΑΠ

kefiap2

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΣΘΕΝΗ

Search REC

ΜΗΤΡΩΟ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Mitroologo1

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Anasfalistoi XS2

ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν, να σπουδάσουν ή να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη σε άλλη χώρα της Ένωσης.

dark blue el-s

 

Υλικό από την ιστοσελίδα του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» το οποίο ασχολείται με την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων.

pedtraumalogo

foodpyramid1

Βρείτε μας στον χάρτη

Xartis


 ο Αρχική
 ο Οργανόγραμμα

 ο Γραφείο Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτικό έργο

➭ Επιστημονικό έργο

Πρωτόκολλα

               ➭ Εργασίες
 ο Εκδηλώσεις - Δράσεις
 ο Ανακοινώσεις

1η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

14

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη  Νοσηλευτική Διημερίδα Μακεδονίας Θράκης,  με τίτλο “Η Νοσηλευτική στα Χρόνια της Κρίσης Θεμελιώνοντας Προκλήσεις για το μέλλον”, στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2016 στην Ξάνθη.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg

 

A. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 2015

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Με πρωτοβουλία του διεθνούς συμβουλίου Νοσηλευτών, που εδρεύει στη Γενεύη, έχει καθιερωθεί από το 1971 μέσα στο μήνα Μάιο να γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών. Ο εορτασμός πραγματοποιείται στις 12 Μαΐου, ημέρα γέννησης μιας γυναίκας – σύμβολο, της Florence Nightingale, που έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης Νοσηλευτικής.
Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης τιμώντας την παραπάνω ημέρα πραγματοποίησε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Ξάνθης, ο Αντιπεριφερειάρχης του Τομέα Υγείας, εκπρόσωποι των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι όλων των αρχών της τοπικής κοινωνίας και των συλλόγων. Την εκδήλωση παρακολούθησε το Διοικητικό Συμβούλιο και σύσσωμο το προσωπικό του Νοσοκομείου.
Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Ξάνθης, κα Μητράκου-Γεωργίου Παρασκευή. Παρατίθεται ο χαιρετισμός της και στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

ΟΜΙΛΙΑ κας ΜΗΤΡΑΚΟΥ

Σεβασμιότατε και εκλεκτοί προσκεκλημένοι
Σας ευχαριστώ θερμά όλους που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και μας τιμάτε με την παρουσία σας.
Σήμερα γιορτάζουμε. Γιορτάζουν οι Νοσηλεύτριες και οι Νοσηλευτές.
Θέλουμε να προβάλλουμε τους κόπους και τις προσπάθειές μας, τους αγώνες και τον καθημερινό μόχθο μας, που τα χαρακτηρίζει η αγάπη η ανιδιοτέλεια και η αυταπάρνηση.
Στη χώρα μας, η ελληνική Νοσηλευτική ιστορία είναι πλούσια σε προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Σε περιόδους ειρήνης, σε πολέμους, επιδημίες, σεισμούς και κάθε είδους συμφοράς που έπληξαν κατά καιρούς την πατρίδα μας.
Στέκουμε πάντα δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο, στον τραυματία, τον καρκινοπαθή, τον χρόνια κατακεκλιμένο, τον εξαρτημένο από ουσίες αλλά και στον πρόσφυγα, τον μετανάστη και γενικά σε κάθε ανήμπορο, προσπαθώντας να ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο.
Σήμερα σε μια χρονική στιγμή δύσκολη για την πατρίδα μας, που ο πολίτης νοιώθει ανασφάλεια στον τομέα της υγείας, αποτελεί καλό οιωνό και αισιόδοξο μήνυμα ελπίδας, η προβολή της ανιδιοτελούς προσφοράς των Νοσηλευτριών και των Νοσηλευτών. Θέλουμε να αποτελείτε το ζωντανό παράδειγμα, όπου η αλληλεγγύη και η αγάπη γίνεται καθημερινό βίωμα, έργο ζωής, κατάθεση ψυχής.
Πέρα από την ανθρωπιστική πλευρά του έργου μας επιδιώκουμε να είμαστε και καλοί γνώστες του αντικειμένου μας. Να ενσωματώσουμε ότι καινούριο εμφανίζεται στην Νοσηλευτική επιστήμη, για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής μας. Έτσι αναβαθμίζουμε τον τομέα μας και συμβάλλουμε από την μεριά μας στην αναβάθμιση του συστήματος υγείας.
Με αυτές τις λίγες σκέψεις απευθύνω αγωνιστικό χαιρετισμό στις Νοσηλεύτριες και τους Νοσηλευτές. Σας ευχαριστώ για την προσφορά σας στον άρρωστο και τη διαχρονική συνεργασία μας και σας εύχομαι καλό κουράγιο στο δύσκολο αλλά και συνάμα όμορφο έργο σας. Σταθείτε πιστοί στις παραδόσεις και ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος. Πορευτείτε αγέρωχα και διεκδικείστε το αύριο.
Πριν κλείσω, θα ήθελα να απευθύνω τις ευχαριστίες μου στον Διοικητή του νοσοκομείου κο Πάσχου για την αναγνώριση που παρέχει στην Νοσηλευτική Υπηρεσία και την στήριξή του, όπως αυτή έχει εκφραστεί με ποικίλους τρόπους. Επίσης ευχαριστώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Διοικητική και Τεχνική Υπηρεσία για την άψογη και διαχρονική συνεργασία μας. Θεωρώ τέλος, αυτονόητο να ευχαριστήσω τους πιο στενούς και άμεσους συνεργάτες μας, τους γιατρούς που μαζί αγωνιζόμαστε σε ένα δρόμο γεμάτο καλές και κακές στιγμές με δυσκολίες αλλά και επιτυχίες με στιγμές απογοήτευσης αλλά και μεγάλης ικανοποίησης. Να ευχηθώ αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί καρποφόρα και απρόσκοπτα και στο μέλλον.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση για την Ημέρα Νοσηλεύτριας 2015

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

 

Β. ΕΚΔΡΟΜΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΣΙΑΤΙΣΤΑ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013

Φωτογραφίες από την εκδρομή

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg